Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Медстрахування в Казахстані переноситься на 2020 рік: куди підуть зібрані за 2 роки гроші

П'ятниця, 08 грудня 2017 16:59

Загальна сума надходжень внесків на медстрахування з 1 липня 2017 року склала 24,8 млрд тенге.

Як пише Sputnik, зібрані в наступні два роки внески на обов'язкове соціальне медстрахування (ОСМС) підуть на розширення медичних послуг, повідомив міністр охорони здоров'я Казахстану Елжан Біртанов.

В даний час в парламенті знаходиться проект поправок, який переносить терміни впровадження ОСМС з 2018 року на 2020 рік. Внески на страхування почали надходити з 1 липня 2017 року, і загальна сума надходжень за липень-листопад досягла 24,8 млрд тенге. За інформацією глави Фонду соціального медичного страхування Олени Бахмутова, до кінця цього року очікується, що розмір надходжень складе близько 30 мільярдів тенге.

Біртанов нагадав, що на даний момент у фонд надходять внески від роботодавців за своїх найманих працівників, а також осіб, які працюють за цивільно-правовими договорами.

"Ми хочемо зберегти внески роботодавців, продовжувати їх у 2018-2019 роках і накопичені кошти направити на розширення пакета медпослуг, який сьогодні надається в рамках державного обсягу безоплатної медичної допомоги, на його розширення для застрахованих осіб з 2020 року", - сказав Біртанов журналістам в п'ятницю.

Глава МОЗ зазначив, що сьогодні існує дефіцит за багатьма медичних послуг, з лікарського забезпечення, а нинішнє фінансування з республіканського і місцевого бюджету не дозволяє забезпечити належний рівень якості та технологій.

Він також розповів, що терміни впровадження страхування були перенесені через велику категорію осіб, які не мають постійної зарплати та не працюють офіційно.

"Вони не можуть сплачувати внески, відповідно вони потенційно виявляться незастрахованими, не зможуть отримувати базові медичні послуги", - продовжив Біртанов.

За його інформацією, урядом розроблена дорожня карта по роботі з цією категорією осіб.

"Я думаю, ми будемо мати чітку картину щодо соціальних ризиків стосовно всього населення Казахстану. Велика частина населення буде залучена в систему медстрахування, і з 2020 року зможемо надати їм необхідний обсяг медпослуг", - уклав Біртанов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%