Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Путін закликав звільнити росіян від простроченої податкової заборгованості

Четвер, 14 грудня 2017 14:12

Президент РФ Володимир Путін вважає, що росіян треба звільнити від простроченої заборгованості по податках, пише РИА Новости.

"Я думаю, що, може бути, хтось буде лаятися на мене з моїх ліберальних опонентів, але я думаю, що потрібно звільнити людей від таких виплат", - заявив Путін на щорічній прес-конференції.

"І зробити це треба максимально дебюрократичним способом: без звернення особи до податкових інспекцій - перше. Друге - треба те ж саме зробити для індивідуальних підприємців. Це теж десь приблизно 15 мільярдів рублів і стосується близько 3 мільйонів осіб, 2,9 мільйона осіб. Особа почала бізнес, почала роботу, а щось не вийшло, а податки на нього все нараховували й нараховували. Треба звільнити від виплат такого роду виплат", - зазначив він.

"Третє - треба побудувати систему таким чином, щоб стимулювати платників податків, щоб вони не боялися, навіть якщо пропустили строк платежу, звернутися до податкової інспекції", - додав президент.

Глава держави визнав, що навантаження подібного роду зростає. "Я вже давав з цього приводу доручення, як ви знаєте, провести детальний аналіз того, що відбувається в регіонах, а це, перш за все, відбувається в регіонах РФ. Це перше, і ми це зробимо. І потрібно буде, безумовно, в майбутньому створити певні умови, які будуть перешкоджати цьому необмеженому і неконтрольованого зростання податкового навантаження, фіскальної. Яка різниця, за якою статтею платити ", - сказав він.

За словами Путіна, увагу потрібно звернути на деякі податки, "які важким тягарем лягли на громадян і на бізнес, і не відповідають жодним інтересам ні самих громадян, бізнесів, ні держави в цілому". "Капремонт, наприклад, або податкова заборгованість, яка виникла протягом попередніх кількох років в силу тих обставин, з якими іноді й особа не пов'язана, внаслідок удосконалення податкової системи. Ці заборгованості стосуються, дай Боже пам'яті, десь 42 мільйонів осіб. І загальний обсяг цієї заборгованості 41 мільярд рублів ", - розповів президент.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%