Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кріптовалютна біржа. Казахстан і Південна Корея домовилися про співпрацю

Понеділок, 18 грудня 2017 14:57

Казахстанська і південнокорейська асоціації блокчейну і криптовалют домовилися про співпрацю в напрямку фінансових технологій, кріптовалютної біржі, а також про спільний розвиток краудфандінга та технології блокчейн, передає Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу казахстанської асоціації.

За даними прес-служби, в Сеулі підписано меморандум про співпрацю між казахстанською асоціацією блокчейну та криптовалют (КАБК) і корейською асоціацією просування індустрії блокчейну (Korea blockchain industry promotion association, KBIPA). У роботі конференції беруть участь фахівці блокчейн-індустрії зі Швейцарії, Японії, Кореї, Естонії та Казахстану.

"Ми раді, що налагодили партнерські відносини з південнокорейськими колегами. Ми негайно приступимо до створення робочої групи для опрацювання та реалізації проектів", - заявив на церемонії підписання меморандуму виконавчий директор Кабко Дастан Кожабєков.

"Казахстану в умовах висхідної невизначеності цін на сировинні товари, такі як нафта, газ, метали, необхідно оптимізувати операційні та капітальні витрати, а для цього блокчейн є прекрасним інструментом. Нам необхідно приділяти серйозну увагу розвитку недобувних секторів економіки, впроваджуючи в Казахстані нові технологічні галузі. У цьому питанні співпраця з корейськими компаніями, відомими своєю інноваційністю, надає унікальні можливості для казахстанського бізнесу ", - зазначив голова Кабко Єсєт Бутін.

У меморандумі сторони домовилися про співпрацю за такими напрямками, як фінансові технології, "зелені" фінанси, управління добробутом фізичних осіб (кріптовалютна біржа), розвиток інвестиційного середовища краудінвестінга, ICO, краудфандінга та технології блокчейн. У тексті документа також передбачено проведення спільних заходів, хакатонів, спрямованих на розвиток грамотності населення і популяризацію технології блокчейн.

"Ґрунтуючись на союзі наших асоціацій, ми плануємо взаємно розвивати блокчейн-технології та фінтех-індустрію наших країн. Ми будемо активно співпрацювати в сфері обміну технологіями та підготовці експертів наших країн, а також сприяти розвитку бізнесу та взаємин між членами наших асоціацій", - сказав в своєму виступі директор KBIPA Кім Док Джунг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%