Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Білорусь офіційно дозволила криптовалюти - ЗМІ

П'ятниця, 22 грудня 2017 20:45

Декрет про розвиток цифрової економіки в Білорусі підписав президент Олександр Лукашенко, який дозволяє криптовалютну діяльність на території країни.

Зазначається, що документ створює безпрецедентні умови для резидентів Парку високих технологій (ПВТ) – у них є низка пільг і можливостей у роботі на міжнародних ринках, інформує Finance.ua.

“Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якісь там майнінги, блокчейни і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися”, – сказав президент.

Положення декрету зачіпають і сферу криптовалют. Наприклад, резидентами ПВТ тепер можуть стати фірми з майнінгу і обміну криптовалют. Так, в законодавстві будуть визначені права фізичних та юридичних осіб у сфері обігу токенами: ними можна володіти, їх можна створювати, купувати, відчужувати, платити ними і багато іншого.

За словами президента Білорусі, головна мета документа – створити такі умови, щоб світові IT-компанії приходили в країну, відкривали свої представництва, центри розробок і створювали затребуваний в світі продукт.

“Друга мета декрету – інвестиції в майбутнє. Це IT-кадри і освіта. Третя – впровадження новітніх фінансових інструментів і технологій. Провідні економіки світу ще тільки придивляються до цього нового явища. Білорусь стає фактично першою в світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейн. Маємо всі шанси стати регіональним центром компетенцій у цій галузі”, – заявив Лукашенко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%