Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанців тепер будуть безкоштовно лікувати вітчизняними ліками

Середа, 27 грудня 2017 15:58

При закупівлі ліків на 2018 рік "СК-Фармація" витратила на 12,7 мільярда тенге більше, ніж у 2017 році.

Як пише Sputnik, медикаменти на 43,7 мільярда тенге закуплені на 2018 рік у 16 ​​казахстанських виробників, повідомляє прес-служба "СК-Фармація".

"Казахстанські фармвиробники поставлять 448 найменувань ліків для безкоштовного лікарського забезпечення населення. За попередніми розрахунками закупівля фармацевтичної продукції у казахстанських виробників у 2018 році складе 43,7 млрд тенге", - уточнили в компанії.

Медикаменти закуповуються в як заходи підтримки вітчизняного виробництва Казахстану. До переліку увійшли препарати для лікування онкології, ВІЛ, цукрового діабету, епілепсії та інші.

"Всього єдиним дистриб'ютором укладено 54 десятирічних договорів з 32 казахстанськими виробниками на постачання тисячі шістсот сімдесят дев'ять найменувань ліків і медвиробів. З них 16 договорів вже реалізовані, і в 2018 році 448 найменувань медикаментів будуть поставлятися в медустанови країни", - повідомила керівник управління по роботі з постачальниками " СК-Фармації "Ельміра Жакіпова.

За умовами довгострокових договорів єдиний дистриб'ютор гарантує виробникові закуповувати продукцію протягом десяти років за умови, що компанія модернізує чинне або запустить нове казахстанське фармвиробництво на рівні міжнародних стандартів GMP.

"Такі заходи державної підтримки створюють сприятливе інвестиційне середовище в галузі. На наші фармацевтичні заводи зі своїми інвестиціями зайшли такі великі міжнародні компанії як Polpharma, Abdi Ibrahim, Фармстандарт, Nobel, Хікма. І прийшли вони до нас не тільки з інвестиціями, а й принесли на ринок свої технології та розробки ", - зазначила Ельміра Жакіпова.

У 2017 році "СК-Фармація" для медичних організацій, які надають гарантовані державою медичні послуги, було закуплено 401 найменування ліків і медвиробів казахстанського виробництва на загальну суму 31 мільярд тенге.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%