Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Космічні компанії в США працюють з порушеннями

П'ятниця, 29 грудня 2017 12:34

Перевірки SpaceX, ULA та AR виявили недотримання контролю якості на виробництві, що підвищує ризик невдалих запусків ракет.

Служба генерального інспектора Міністерства оборони США виявила численні порушення в роботі американських аерокосмічних компаній SpaceX, United Launch Alliance (ULA) і Aerojet Rocketdyne (AR), які виконують замовлення із запуску військових супутників. Про це йдеться в опублікованому звіті служби, пише Кореспондент.

За результатами перевірок, на виробничих об'єктах підприємств було виявлено 181 невідповідність стандарту аерокосмічної промисловості AS9100.

Наприклад, в ангарах SpaceX ракетні двигуни Merlin виявилися неправильно захищені, крім того, в зонах, де не повинні перебувати сторонні предмети, інспектори знайшли банки з газованою водою та особисті речі співробітників.

У подібній зоні компанії AR знайшли сміття і фекалії тварин, а також виявили "погано закріплені болти" в низці конструкцій.

На об'єктах ULA були виявлені невідповідності, пов'язані із захистом при виробництві елементів, чутливих до статичної електрики, що загрожує передчасною відмовою електроніки космічних апаратів.

У відомстві зазначають, що подібні порушення підвищують ризик невдалих запусків, можуть привести до подорожчання проектів і зриву термінів космічної програми.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%