Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ЦВК Росії відзначили величезну кількість охочих стати президентом

Вівторок, 02 січня 2018 14:44

Вперше за останні роки Центрвиборчком Росії спостерігає величезну кількість охочих стати президентом, ймовірно, через оманливу ​​уяву легкості участі в президентській кампанії, заявив в інтерв'ю РИА Новости член ЦВК Євген Шевченко.

Раніше він розповів, що ЦВК на кінець грудня отримав близько 60 повідомлень щодо проведення заходів, пов'язаних з висуненням кандидатів на посаду президента, 21 з них надійшло від партій.

"За останні роки така кількість кандидатів, дійсно, вперше. Мабуть, це пов'язано з тим, що менше підписів потрібно надавати. По-друге, взагалі збільшилася кількість партій в порівнянні з минулими виборами та багато хто вирішив заявити про себе і брати участь в президентських перегонах", - сказав Шевченко.

Як він пояснив, партіям для висунення кандидатів на парламентські вибори потрібно подати пакет документів як мінімум на 200 осіб, а на одного кандидата зібрати документи простіше.

"Чомусь багато керівників партій, які не беруть участі ні в місцевих, ні в регіональних, ні в думських виборах, вважають, що 100 тисяч підписів легко отримати. На будь-яку кількість підписів можна розраховувати, маючи серйозну, розгалужену мережу регіональних, місцевих та первинних відділень, а якщо її немає, то навіть 10 тисяч підписів зібрати складно ", - додав член ЦВК.

Вибори президента Росії пройдуть 18 березня 2018 року. Самовисуванцям для реєстрації треба буде заручитися підтримкою не менше 300 тисяч виборців, при цьому на один регіон має припадати не більше 7,5 тисячі підписів. Претендентам від непарламентських партій потрібні не менше 100 тисяч підписів, причому на один регіон може припадати не більше 2,5 тисячі. Кандидати від парламентських партій звільнені від цієї необхідності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%