Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казнет з’явився вірус-майнер, Казахстан

Четвер, 04 січня 2018 17:54

Майнер є шкідливий скрипт, який запускає процес видобутку криптовалюта Monero.

У республіці вживають необхідних заходів щодо захисту казахстанського сегмента мережі Інтернет від вірусу - майнера, повідомляє Zakon.kz з посиланням на прес-службу МОАП РК.

Комітетом з інформаційної безпеки Міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості РК направлено відповідне повідомлення в Казахський центр мережевої інформації з метою вжити заходів з виявлення на казахстанських інтернет-ресурсах www.balans.kz, kodeks.kz і urist.kz віруса - майнера.

Майнер є шкідливий скрипт, який запускається при відкритті користувачем сторінки сайту, в результаті чого запускається центральний процесорний пристрій (ЦПУ) машини, яке запускає процес видобутку криптовалюта Monero, що призводить до високої завантаженості призначеного для користувача комп'ютера. При цьому зловмисник отримує криптовалюта коштом ресурсів машини, яку атакує.

Для того щоб убезпечити себе від можливих наслідків всім користувачам, які відвідували цей сайт, рекомендується перевірити свої комп'ютери антивірусними засобами, в разі, якщо з сайту звантажували будь-які матеріали, перед відкриттям рекомендується провести їх перевірку додатково. Для того, щоб убезпечити себе від майнера, користувачам рекомендується користуватися відповідними розширеннями для браузерів, що блокують такі шкідливі скрипти.

«Казахський центр мережевої інформації» (KazNic) згідно з Наказом в.о. Міністра з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан від 26 січня 2016 року № 64 «Про визначення адміністратора і реєстратури доменних імен» здійснює реєстрацію, управління і контроль за використанням доменного імені .KZ в мережі Інтернет.

У зв'язку з цим, відповідно до підпункту 3 пункту 17 Наказу в.о. Міністра з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан від 28 січня 2016 року «Про затвердження Правил реєстрації, користування і розподілу доменних імен в просторі казахстанського сегмента Інтернету», користування доменним ім'ям в просторі казахстанського сегмента Інтернету призупиняється при виявленні на інтернет-ресурсі шкідливого програмного забезпечення, що створює загрозу безпечному використанню Інтернету.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%