Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп прокоментував скандальну книгу про себе

П'ятниця, 05 січня 2018 14:57

Президент США Дональд Трамп заявив, що сенсаційна книга журналіста Майкл Уолфф "Вогонь і лють: у коридорах Білого дому Трампа", яка з'явилася у продажу в п'ятницю, "сповнена брехні". Про це повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі".

У книзі, зокрема, стверджується, що Трамп не розраховував виграти вибори та був вкрай здивований своєю перемогою. А також, що колишній помічник Трампа Стів Бэннон називав "зрадницькою" зустріч сина Трампа з росіянами, які пропонували компромат на Хілларі Клінтон.

Адвокати Трампа намагалися не допустити публікації скандальної книги, проте в результаті видавець не тільки не відмовився від її випуску, але й переніс на раніше запланований початок продажів з вівторка наступного тижня вже на цю п'ятницю.

У книзі Уолффа міститься маса тверджень, вельми неприємних для Білого дому. Ось лише деякі з них:

 - предвиборчий штаб Трампа був шокований і наляканий його перемогою на президентських виборах;

- його дружина Меланія в ніч після виборів плакала, "і зовсім не від радості";

- Трамп був дуже розгніваний, дізнавшись, що цілий ряд знаменитостей і високопоставлених політиків  проігнорували його інавгурацію;

- в'їхавши в Білий дім, президент знайшов свою нову резиденцію "неспокійною і навіть такою, що трохи лякає";

- дочка Іванка Трамп за підтримки свого чоловіка Джареда Кушнера планувала стати першою жінкою - президентом";

- Іванка також часто жартувала над зачіскою свого батька і "пояснювала друзям, як виходить такий начіс".

Повідомляється, що книга була написана за підсумками більше ніж 200 інтерв'ю з найближчим оточенням президента та іншими високопоставленими співробітниками Білого дому, проте деякі витримки з тексту вже піддали сумніву і критиці.

Однак, за словами оглядача Бі-бі-сі по Північній Америці Дона Сопіло, якщо хоча б половина містяться в книзі тверджень правдиві, вона малює вельми непривабливий портрет параноїдального президента і Білого дому, зануреного в хаос.

Особливу увагу преса приділяє скандальній зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським юристом Наталією Весельницкою у червні 2016 року, в ході якої штаб Трампа розраховував отримати компромат на його суперницю, кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Як стверджується в книзі, Стів Бэннон попереджав, що за цю зустріч "Дона-молодшого на національному ТБ розмажуть як яйце".

Згодом зустріч дійсно стала предметом відразу декількох великих скандалів. Американський сенат, палата представників і спеціальний прокурор ведуть власні розслідування щодо передбачуваного втручання Росії у президентські вибори в США з метою скомпрометувати Клінтон.

Кремль, а також сам Трамп, послідовно заперечують ці звинувачення.

Трамп заявив, що не давав Уолффу доступу в Білий дім і сам не давав йому інтерв'ю для книги, яка "сповнена брехні, напівправди та джерел, яких не існує".

Двома днями раніше Трамп заявив, що звільнений у серпні минулого року головний стратег Білого дому Стів Бэннон "позбувся розуму", втративши роботу в Білому домі.

Сам Бэннон у відповідь на це в середу назвав Трампа "класним хлопцем" і заявив, що завжди його підтримував.

У четвер, після зустрічі Трампа з сенаторами-республіканцями, один з журналістів запитав його, чи вважає президент, що колишній стратег його зрадив.

"Не знаю, вчора ввечері він назвав мене класним хлопцем - очевидно, що він швидко заспівав по-іншому", - відповів Трамп.

Представник Меланії Трамп заявив, що та активно підтримувала висунення чоловіка в президенти та була дуже рада його перемозі. А прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала книгу Уолффа "трешовою таблоїдною вигадкою, наповненою брехнею".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%