Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані сформують еталонний стандарт розумного міста

Середа, 10 січня 2018 11:54

Казахстанські міста повинні стати комфортними для жителів і привабливими для інвесторів. У Посланні «Нові можливості розвитку в умовах четвертої промислової революції» Нурсултан Назарбаєв наголосив на необхідності будівництва «розумних міст» для «розумної нації», повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«2018 рік - рік 20-річного ювілею нашої столиці - Астани. Її становлення і входження в число найважливіших центрів розвитку Євразії - предмет нашої спільної гордості. Сучасні технології дають ефективні рішення проблем динамічного мегаполісу. Потрібно комплексно впроваджувати управління міським середовищем на основі концепції "Смарт Сіті" і розвитку компетенцій людей, які переселяються в місто», - йдеться в посланні.

Нурсултан Назарбаєв підкреслив, що саме міста конкурують за інвесторів, вони вибирають не країну, а місто, в якому комфортно жити та працювати.

«Тому на основі досвіду Астани необхідно сформувати" еталонний "стандарт" Смарт Сіті "і почати поширення кращих практик та обмін досвідом між містами Казахстану. "Розумні міста" стануть локомотивами регіонального розвитку, поширення інновацій і підвищення якості життя на всій території країни », - сказав президент.

Нагадаємо, за дорученням президента була розроблена програма розвитку Астани до 2020 року. Один з напрямків програми - це формування Астани як розумного і безпечного міста, регіонального міжнародного центру (хаба) для інвесторів і інновацій в рамках регіону (Казахстан, країни Центральної Азії, прикордонні регіони Російської Федерації) з урахуванням створення міжнародного фінансового центру «Астана». В процесі реалізації програми Smart Astana міська влада в першу чергу орієнтуються на потреби городян - це «розумні» технології в системі освіти, охорони здоров'я, громадського транспорту та ін.

Також раніше повідомлялося, що в Астані створять п'ять центрів компетенцій: центр міських і агротехнологій, медичних технологій, енергетики та fintech за участю провідних світових компаній світу. Навколо цих центрів буде здійснюватися підтримка стартапів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%