Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані будуть будувати будинки по-новому

Середа, 10 січня 2018 16:09

У Казахстані встановлять підвищені вимоги до якості, екологічності та енергоефективності будівель, що будуються. Про це йдеться в Посланні Глави держави Нурсултана Назарбаєва народу РК, опублікованому на сайті акорди, передає Today.kz.

П'ятим напрямком Послання є впровадження сучасних технологій в будівництві та комунальному секторі.

"Завдяки реалізованим програмам обсяги введення житла в Казахстані перевищили 10 мільйонів квадратних метрів на рік. Ефективно працює система житлових заощаджень, що зробила житло доступним для широких верств населення. Забезпеченість житлом на одного жителя зросла в останні 10 років на 30 відсотків і становить сьогодні 21,6 квадратних метрів. Необхідно довести цей показник у 2030 році до 30 квадратних метрів ", - йдеться в посланні.

Також наголошується, що при виконанні цього завдання важливо застосовувати нові методи будівництва, сучасні матеріали, принципово інші підходи в проектуванні будинків і плануванні міської забудови.

"Потрібно встановити підвищені вимоги до якості, екологічності та енергоефективності будівель. Будуються і вже наявні будинки та об'єкти інфраструктури необхідно оснащувати системами інтелектуального управління. Це підвищить комфортність для населення, скоротить споживання електроенергії, тепла, води, буде стимулювати природних монополістів до підвищення своєї ефективності. важливо внести відповідні зміни в законодавство, в тому числі регулює сферу природних монополій ", - підкреслюється в зверненні Глави держави.

При цьому підкреслюється Акімам потрібно більш активно вирішувати питання модернізації житлово-комунальної інфраструктури на основі державно-приватного партнерства.

"Для вирішення питання забезпечення сільських населених пунктів якісною питною водою Уряду необхідно щорічно передбачати на дану роботу не менше 100 мільярдів тенге з усіх джерел", - йдеться в тексті Послання Нурсултана Назарбаєва.

Нагадаємо, в щорічному Посланні Президента народу Казахстану названі 10 нових пріоритетів розвитку країни. Так, уже повідомлялося про збільшення пенсій і зарплат у 2018 рік, "перезавантаження" фінансового сектора і необхідності збільшення продуктивності праці аграріїв у 2,5 раза, а також початок розробки третьої п'ятирічки індустріалізації.

Крім того, Глава держави дав доручення Акімам вжити заходів щодо утилізації відходів із залученням МСБ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%