Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан добув рекордний обсяг нафти

Четвер, 11 січня 2018 12:03

Обсяг видобутку нафти в Казахстані за підсумками 2017 року перевищив раніше запланований на більш ніж мільйон тонн, передає sputniknews.kz.

Міністр національної економіки Тимур Сулєймєнов розповів про внесок нафтовиків в ВВП Казахстану на брифінгу після засідання уряду.

Глава Міннацекономікі зазначив, що на 2018 рік міністерство енергетики запланувало обсяг видобутку "приблизно такий же або навіть трохи вище".

Казахстан як нафтовидобувна країна бере участь в угоді країн-експортерів нафти ОПЕК +, яка зобов'язує скорочувати рівень видобутку "чорного золота".

30 листопада 2016 року в Відні 13 країн, що складаються в членстві ОПЕК і поза цією організацією, які контролюють приблизно 60% світового видобутку нафти, прийняли рішення про скорочення видобутку на 1,8 мільйона барелів на добу.

Рік по тому Країни ОПЕК і партнери домовилися про продовження угоди, за умовами якої в 2018 році рівень видобутку нафти не будуть перевищувати рівнів 2017 року.

Міненерго Казахстану не раз запевняв, що країна буде виконувати зобов'язання щодо продовження угоди по скороченню видобутку нафти до кінця 2018 року, відзначаючи, що зробити це Казахстану буде нелегко. За підсумками 2017 року планувалося видобути не менше 85 мільйонів тонн нафти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%