Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Nord Stream 2 вважають, що звинувачення екологів з ФРН суперечать фактам

П'ятниця, 12 січня 2018 16:17

Звинувачення з боку екологічних організацій на адресу проекту будівництва "Північного потоку-2" суперечать фактам про мінімальний вплив проекту на екологію, повідомив РИА Новоси представник оператора проекту Nord Stream 2 AG.

Раніше німецька газета Der Tagesspiegel повідомила, що Всесвітній фонд дикої природи (WWF) і Союз охорони природи Німеччини направили лист канцлеру ФРН Ангелі Меркель, голови Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеехоферу і лідеру Соціал-демократичної партії (СДПН) Мартіну Шульцу з вимогами заборонити проект будівництва газопроводу "Північний потік-2". На думку екологів, газопровід загрожує крихкій екосистемі Балтики, є тупиковим з точки зору кліматичної політики, а також "вбиває клин в солідарність Євросоюзу".

"В рамках процесу отримання дозволів (на будівництво газопроводу - ред.) Відповідно до законодавства Німеччини, Nord Stream 2 навесні 2017 опублікував для громадськості велику документацію по проекту", - сказав представник компанії.

У цих документах представлена ​​інформація про необхідність додаткових постачання газу в Європу при скороченні видобутку газу в ЄС, про будівництво газопроводу як найбільш економічно та екологічно ефективного способу постачання газу в порівнянні з імпортом СПГ зі США, про результати моніторингу роботи "Північного потоку", які показують, що вплив газопроводу на екологію обмежено локально і короткотерміново.Також використання газу "Північного потоку-2" для заміни вугілля у виробництві електроенергії скоротить викиди вуглекислого газу в обсязі, рівному викидам 30 мільйонів автомобілів.

У грудні Гірське відомство міста Штральзунд в Німеччині видано перший частковий дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" на шельфі Німеччини. Повинні бути видані ще два дозволи - від Федерального відомства по судноплавству і гідрографії та від чотирьох земель, через території яких проходить газопровід. Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з "Північним потоком".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%