Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії шахраї почали продавати підроблену криптовалюту від Telegram

Понеділок, 15 січня 2018 10:52

Користувачі месенджера Telegram почали отримувати електронною поштою фальшиві пропозиції взяти участь у запуску криптовалюти Gram і блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON). Про це повідомив канал "Код Дурова", пише РИА Новости.

У листі невідомі, які представляються членами команди TON, пропонують взяти участь в попередньому продажі токенів криптовалюти Gram. Монету, як стверджують шахраї, розмістять на біржі з 1 лютого 2018 року, і у "обраних користувачів" є можливість придбати її за ціною від 15 центів за штуку.

У "проекту" вже є сайт. У розділі "Команда" вказані реальні розробники Telegram, там також опублікований фрагмент презентації Gram і TON, який раніше з'явився в ЗМІ. При цьому, за даними сервісу реєстрації доменних імен, шахрайський сайт зареєстрований 6 січня 2018 року анонімними користувачами.

На початку січня портал TechCrunch повідомив про плани Telegram запустити власну криптовалюту і блокчейн-платформу третього покоління. За відомостями видання, компанія розраховує залучити до 500 мільйонів доларів на касах, а в перспективі загальний обсяг розміщення складе від трьох до п'яти мільярдів доларів.

Засновник Telegram Павло Дуров не прокоментував цю інформацію. Офіційних матеріалів про проекти TON і Gram не публікувалася.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%