Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мер Нью-Йорка виступив на мітингу проти міграційної політики Трампа

Вівторок, 16 січня 2018 17:27

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо виступив на марші проти політики президента США Дональда Трампа щодо мігрантів із бідних країн, передає УНН з посиланням на РІА “Новини”.

“Сьогодні кожен, хто прийшов сюди, підтримує Америку такою, якою вона повинна бути. Це місце для всіх, місце, де поважають всіх”, — сказав Білл де Блазіо, звертаючись до присутніх зі сцени.

Акція протесту в зв’язку з можливими висловлюваннями Трампа на адресу бідних країн проходить на площі Таймс-сквер у Нью-Йорку. Мітинг був організований у понеділок, коли в США відзначають день відомого правозахисники Мартіна Лютера Кінга. Акція проходить під девізом: “Марш проти расизму: Підтримай Гаїті і Африку”, інформація про неї поширювалася в соціальних мережах. Багато з її учасників прийшли на Таймс-сквер з прапорами Гаїті та США.

Нагадаємо, скандал вибухнув після того, як провідні ЗМІ повідомили, що на нараді з імміграції з сенаторами Трамп нібито назвав країни третього світу “гадючниками” (shithole, варіант перекладу — “смердюча діра”). Зокрема, він нібито згадав Гаїті, Сальвадор, ряд африканських держав. Американський президент висловлював серйозне невдоволення тим, що в США прибуває занадто багато людей з Афганістану, Гаїті та Нігерії, а також відгукувався про цих осіб вкрай зневажливо.

Так, американський лідер нібито зазначив, що 2,5 тис. Осіб з тих, хто отримав візи, прибули з Афганістану, він сказав, що вважає цю країну притулком для терористів. Говорячи про 15 тисяч чоловік з Гаїті, Трамп виступив з твердженням, що “у всіх них СНІД”. 40 тисяч приїхали з Нігерії, констатував президент. Він додав, що, подивившись на США, вони “ніколи не повернуться в свої халупи” у Африці.

У своїй промові мер Нью-Йорка назвав приїхали в США людей з Гаїті, Сальвадора і країн Африки “братами і сестрами” і подякував за те, що вони роблять “багатше, сильніше і краще” американську націю.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%