Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

IBM і Moeller-Maersk створять блокчейн-платформу для глобальної торгівлі

Четвер, 18 січня 2018 09:31

Американська International Business Machines Corp. (IBM), найбільший в світі постачальник мікропроцесорів і комп’ютерних послуг, і данський транспортний конгломерат A. P. Moeller-Maersk A/S, найбільший у світі оператор контейнерних перевезень, запустять торговельну платформу для судноплавної галузі на основі технологій розподіленого реєстру (блокчейн), пише Finance.ua з посиланням на Інтерфакс.

Компанії створять спільне підприємство, яке стане логічним продовженням співпраці в цій сфері, розпочатої в 2016 році, говориться в повідомленні Maersk.

“Традиційні процеси міжнародних судоперевезень зазвичай вимагають транспортування та підтвердження паперових документів для кожного вантажу вручну. IBM і Maerks створюють спільне підприємство для використання технології блокчейну, щоб зробити світову торгівлю ефективнішою, прозорішою і безпечнішою”, – наголошується в прес-релізі.

За словами представників компаній, митна та портова влада в США, Сінгапурі, Нідерландах та китайській провінції Гуандун вже зацікавилися платформою, як і низка компаній. У США пілотним варіантом платформи вже користуються такі компанії, як DowDupont і Tetra Pak.

Спільний проект IBM і Maersk очолить колишній голова операцій Maersk Line в Північній Америці Майкл Дж.Уайт.

Обсяги морських торговельних перевезень перевищують $4 трлн на рік. За оцінками Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), зниження бар’єрів у рамках міжнародного логістичного ланцюжка може збільшити обсяги торгівлі майже на 15%, прискоривши зростання економіки в цілому і забезпечивши створення робочих місць в різних країнах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%