Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін США вважає криптовалюту небезпечною

Четвер, 18 січня 2018 14:49

У США відзначили "небезпеку" криптовалюти.

Сігал Менделкер зазначила про загрозу, що зростає у зв'язку з використанням цифрових валют тіньовими структурами при відмиванні коштів. Влада також пообіцяла переслідувати криптовалютних дилерів за порушення законів.

Міністерство фінансів США вважає криптовалюти ненадійними через використання їх тіньовими структурами при відмиванні коштів. Про це заявила в четвер, 18 січня, заступник секретаря Казначейства США з тероризму і фінансової розвідки Сігал Менделкер під час виступу перед банківським комітетом Сенату, повідомляє Кореспондент з посиланням на  Bloomberg.

За її словами, зараз тривають масштабні перевірки зареєстрованих провайдерів криптовалютних послуг на причетність до фінансування незаконної діяльності. Менделкер зазначила, що вже виявлені та розслідуються низка випадків відмивання грошей.

Вона додала, що США, Японія та Австралія активно працюють над створенням нормативно-правової бази для регулювання криптовалютних платежів і діяльності цифрових бірж. Так, біткоїн - торги з використанням доларів США і японських ієн сьогодні складають більш ніж половина від загального обсягу трейдингу в світі.

У зв'язку з цим вона назвала цифрову валюту як "наростальну загрозу" і пообіцяла, що влада США буде "агресивно переслідувати" криптовалютних дилерів, які не дотримуються всіх необхідних законів і правил.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%