Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Kaspersky заявили про зростання виручки, попри спад продажів в США

П'ятниця, 19 січня 2018 15:35

"Лабораторія Касперського" збільшила виручку за МСФЗ у 2017 році в порівнянні з попереднім роком на 8%, до 698 мільйонів доларів, не дивлячись на скорочення обсягу продажів в Північній Америці в розмірі 8% через геополітики, йдеться в повідомленні компанії, пише РИА Новости.

"Всупереч складним геополітичним обставинам, бездоказовим звинуваченнями та відкритим спробам підірвати наш бізнес, компанія показує позитивну динаміку. Ми розвиваємося, постійно працюємо над новими перспективними рішеннями та технологіями й впевнені, що попереду нас чекає ще більш продуктивний рік", - підкреслив генеральний директор "Лабораторії Касперського "Євген Касперський.

При цьому складні геополітичні обставини, безумовно, позначилася на бізнесі в Північній Америці - на цьому ринку обсяг продажів компанії в 2017 році знизився на 8%, зазначає компанія. В Європі обсяг продажів знизився на 2% в порівнянні з 2016 роком. Однак на інших ринках продажі зросли - в Латинській Америці (зростання на 18%), в Росії і СНД (34%), на Близькому Сході, в Туреччині та Африці (31%) і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (11%). В Японії "Лабораторія Касперського" також збільшила продажі на 4%.

Найактивніше продажі компанії росли в корпоративному сегменті - зростання на 13%. Зокрема, продажу рішень великому бізнесу зросли на 30%. Результати компанії в нових перспективних напрямках (таких як протидія цільовим атакам, захист критичних інфраструктур, боротьба з шахрайством і т.д.) зросли на 61%, а в сегменті різних експертних сервісів - на 41%.

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) США 13 вересня 2017 року опублікувало директиву, якою наказало всім держустановам і пов'язаним з ними компаніям в тримісячний термін почати реалізацію заходів щодо припинення використання програм "Лабораторії Касперського", оскільки вони, на думку відомства, можуть бути використані для нанесення збитку нацбезпеки США.

У "Лабораторії Касперського" в відповідь запевнили, що компанія не допомагає якого б то не було уряду в спробах кібершпіонажу або агресивної діяльності в кіберпросторі. У грудні 2016 року компанія звернулася в американський суд з вимогою скасувати розпорядження МВБ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%