Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бізнесмени Алмати зазнають збитки через нові дорожні знаки, Казахстан

П'ятниця, 19 січня 2018 17:13

До Палати підприємців Алмати звернулися бізнесмени зі скаргою на те, що через модернізацію структурного вигляду міста вони зазнають збитків. Про це центру ділової інформації Kapital.kz  повідомили в прес-службі Палати підприємців.

Директор торгового дому «Схід» Юрій Ковтун заявив, що магазин, популярний серед алматинців з 1969 року, сьогодні тихо вмирає. Торгівля йде погано. За останні три місяці пішли 17% орендарів.

«Проблеми почалися відтоді, як біля нашого будинку з'явилася велодоріжка. Припаркувати машини ніде. Потік клієтів різко знизився. Ми звернулися в акімат з проханням на іншому боці дороги зробити хоч невелику платну парковку. Але нам відповіли негативно. Ми не проти благоустрою міста. Але скільки людей у ​​нас реально їздять на велосипедах? »- каже Юрій Ковтун.

Власниця кафе «Корея» Неллі Нігай поскаржилася, що через знак «зупинка заборонена», який поширюється на всю прилеглу територію, і відвідувачів мало, і заклад тепер неможливо продати. Доходи знизилися на 30%. Частину співробітників довелося розпустити. А у керівника республіканського центру моди «Мақпал» Базилі Абдільмановой звільнилася співробітниця з першою групою інвалідності, через те, що тепер їй складно добиратися на роботу.

Всього з такими ж проблемами в Палату підприємців звернулися 95 суб'єктів бізнесу. Питання винесли на Раду із захисту прав підприємців, куди запросили й представників місцевих виконавчих органів. Відповідати перед обуреними підприємцями довелося заступнику начальника управління адміністративної поліції ДВД Алмати Жандолє Шайхієву.

Члени Ради по захисту прав відзначили, що в цілому благоустрій городяни вітають. Але Алмати - це місто малого і середнього бізнесу. Тут немає великих промислових підприємств. І саме податки, які сплачують підприємці, складають основну частину бюджету мегаполісу, тому заходи з благоустрою необхідно узгоджувати з бізнесом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%