Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Самозайнятих переконають вийти з тіні в Казахстані

Понеділок, 22 січня 2018 16:57

Як пише Sputnik, влада Казахстану розробляють заохочувальні заходи для самозайнятих, доходи яких знаходяться в тіні, повідомив віце-міністр праці та соціального захисту населення Нуржан Альтана.

Виступаючи в мажилісі парламенту в понеділок, він зазначив, що деякі самозайняті займаються підприємництвом, проте не зареєстровані як приватні підприємці або юридичних осіб. Для того, щоб вивести доходи таких осіб з тіні, потрібно передбачити в Податковому кодексі низку заохочувальних заходів.

"Передбачаються зміни, щоб ці люди могли спокійно зареєструватися як індивідуальні підприємці, і у них не було якихось пов'язаних з цим великих витрат. Чому люди знаходяться в тіні? Тому що вони розуміють, що як тільки вони зареєструються як індивідуальні підприємці, підуть певні платежі, збори, на які вони не хочуть йти. Ми пропонуємо заохочувальні заходи для того, щоб вивести з тіні цих людей і зареєструвати в якості, припустимо, підприємців ", - сказав Альтана журналістам.

Раніше президент Казахстан Нурсултан Назарбаєв розкритикував міністерство праці та соцзахисту за відсутність належної роботи з самозайнятим населенням. На думку глави держави, громадянам необхідно надати більше можливостей для започаткування власної справи або отримання нової професії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%