Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії штрафуватимуть за перевищення вмісту трансжирів у продуктах

Вівторок, 23 січня 2018 11:00

Росспоживнагляд встановив нову норму вмісту транс - ізомерів жирних кислот в олійно-жировій продукції, за перевищення якої буде накладатися штраф до 1 мільйона рублів, говориться в повідомленні на сайті відомства, пише РИА Новости.

Росспоживнагляд нагадує, що трансжири містяться в перероблених харчових продуктах, маргаринах і бутербродних сумішах, смаженій їжі, піццах, чіпсах, пирогах, печиві та інших продуктах. Всесвітня організація охорони здоров'я розглядає зменшення кількості трансжирів у продуктах як міру щодо запобігання серцево-судинних захворювань.

Відзначається, що на упаковуванні маргаринів, спредів, пряжених сумішей, жирів спеціального призначення, замінників молочного жиру та інших продуктів, що містять трансжири, додатково повинна міститися інформація про максимальний вміст в жировій фазі продукту насичених жирних кислот і транс - ізомерів жирних кислот у відсотках від вмісту жиру в продукті.

"За порушення виробником, виконавцем (особою, яка виконує функції іноземного виробника), продавцем вимог технічних регламентів статтею 14.43 КпАП встановлена ​​адміністративна відповідальність, яка передбачає накладення адміністративного штрафу на юридичних осіб від 100 тисяч до 300 тисяч рублів, при повторному скоєнні адміністративного правопорушення - до 1 мільйона рублів з конфіскацією предметів адміністративного правопорушення або адміністративне призупинення діяльності на строк до 90 діб з конфіскацією предмету адміністративного правопорушення ", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що продукти, виготовлені до 1 січня 2018 року і містять більш як 2% трансізомерів жирних кислот, можуть перебувати в обороті на споживчому ринку протягом терміну придатності.

Якщо споживач придбав продукти, виготовлені після 1 січня 2018 року, на маркуванні яких відсутня інформація про зміст трансізомерів жирних кислот, або якщо їх частка перевищує 2%, то він може звернутися до територіального органу Росспоживнагляду по суб'єкту РФ, додає відомство.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%