Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФАС відзначає погіршення конкуренції в російській банківській системі, Росія

Четвер, 25 січня 2018 10:55

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) фіксує, що конкуренція в банківській системі РФ погіршується, все наочніше вбачається тенденція до зростання частки на ринку великих банків з державною участю, повідомив в інтерв'ю РИА Новостей заступник голови ФАС Андрій Кашеваров.

"ФАС на постійній основі проводить моніторинг стану конкуренції, але в минулому році з урахуванням ситуації, що складається на ринку, він був проаналізований в динаміці за досить тривалий період - з 2011 року по середину 2017 року», - зазначив Кашеваров.

"Розрахунки показали, що стан конкуренції в банківській системі погіршуються і все наочніше вбачається тенденція до зростання частки на ринку великих банків з державною участю, як на федеральному, так і особливо на регіональному рівні", - заявив заступник голови ФАС.

За його словами, наявні цифри свідчать про те, що конкуренція з цими банками з боку інших учасників ринку вкрай важка, якщо не зовсім неможлива.

"Більшість регіональних ринків (від 48 до 81, в залежності від продуктового сегмента) при цьому є висококонцентрованими, тобто знаходяться в стані, для якого характерна наявність панівного гравця і низького рівня розвитку конкуренції. Ринкова в регіонах, де б спостерігався високий рівень конкуренції, до поточного моменту практично не залишилося ", - підсумував співрозмовник.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%