Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані закривається Казінвестбанк

Четвер, 25 січня 2018 17:33

24 січня поточного року набуло чинності рішення спеціалізованого міжрайонного економічного суду м.Алмати про примусове припинення діяльності АТ «Казінвестбанк». Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі Казахстанського фонду гарантування депозитів (КФГД).

Всі депозити фізичних осіб в АТ «Казінвестбанк» були передані АТ ДБ «Альфа-Банк» під час операції по одночасній передачі активів і зобов'язань.

«При цьому за фактом вступу в законну силу рішення суду про примусове припинення діяльності (ліквідації) АТ" Казінвестбанк "в АТ" Казахстанський фонд гарантування депозитів "(КФГД) виникають зобов'язання перед фізичними особами, на рахунку яких грошові кошти були зараховані після дати передачі активів і зобов'язань АТ ДБ "Альфа-Банк". Загальна сума даних зобов'язань складає близько 2 мільйонів тенге; кількість вкладників, які мають право на відшкодування, - близько 70», - пояснили в КФГД.

Виплата проводитиметься з коштів спеціального резерву КФГД. Загальний обсяг коштів, призначених для виплати гарантійного відшкодування, становить 568,6 млн тенге.

КФГД приверне до виплати відшкодування банк-агент, який буде визначений за результатами конкурсу протягом 15 календарних днів.

Про початок виплати фізичним особам буде оголошено не пізніше 13 лютого 2018 року.

Найменування банку-агента, терміни та деталі виплати КФГД опублікує за фактом укладення угоди з банком-агентом або АТ «Казпочта».

Нагадуємо, максимальна сума відшкодування за депозитами в тенге складає 10 млн тенге, по депозитах в іноземній валюті - 5 млн тенге.

26 грудня 2016 року АТ «Казінвестбанк» було позбавлено ліцензії на проведення банківських та інших операцій. Відповідно до договору між Тимчасовою адміністрацією АТ «Казінвестбанк» і АТ ДБ «Альфа-Банк» від 19 травня 2017 року портфель зобов'язань, в тому числі депозити фізичних і юридичних осіб, активи АТ «ЕНПФ», був переданий АТ ДБ «Альфа-Банк ».

АТ «Казахстанський фонд гарантування депозитів» (КФГД) - це дочірня організація Національного Банку Республіки Казахстан, створена в 1999 році для захисту прав і законних інтересів вкладників банків другого рівня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%