Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Довідки для казахстанців зможуть отримувати треті особи

П'ятниця, 26 січня 2018 12:45

Дозвіл на видачу буде даватися за допомогою sms-повідомлення.

З початку 2018 року на порталі eGov.kz доступний сервіс з отримання електронних довідок третіми особами. Дана послуга надається безкоштовно, повідомили кореспонденту центру ділової інформації Kapital.kz в Департаменті зі зв'язків з громадськістю та маркетингу АТ «Національні інформаційні технології».

«Громадяни будуть давати дозвіл на кожне отримання довідки третьою особою за допомогою sms-повідомлення. Якщо користувач зареєстрований на порталі та в базі мобільних громадян, то йому буде відправлено повідомлення в особистий кабінет для узгодження (відмови) запиту, а також 2 sms-повідомлення на державній та російській мовах із запитом підтвердження / відмови отримання електронної довідки на нього третьою особою. І тільки в разі підтвердження запиту (згоди) шляхом відповіді на повідомлення третій особі надходить електронна довідка на користувача в його особистий кабінет », - пояснили в НІТ.

При цьому наголошується, що в ролі третьої особи може виступити як фізичне, так і юридична особа, а в ролі користувача може виступити тільки фізична особа.

Даний сервіс запущений в пілотному режимі в рамках реалізації проекту «Послуги без довідок», і зараз діє для отримання третіми особами таких електронних довідок, як: адресна довідка з місця проживання, довідка про відсутність (наявність) нерухомого майна, довідка про зареєстровані права на нерухоме майно. Також в лютому список сервісу поповнить довідка про наявність чи відсутність судимості.

На сьогодні третіми особами отримані 145 адресних довідок, 22 довідки про відсутність (наявність) нерухомого майна фізичної особи та 16 довідок про зареєстровані права (обтяження) на нерухоме майно та його технічних характеристик.

df817de6b3822c61d7544f97757.jpg

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%