Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російські експерти оцінили перспективи трудової міграції з країн СНД

П'ятниця, 26 січня 2018 15:13

Привабливість російського ринку праці для мігрантів з країн СНД буде поступово знижуватися, а разом з нею буде скорочуватися і присутність тимчасових трудових мігрантів, говориться в анотації до доповіді Центру стратегічних розробок, пише РИА Новости.

"Оцінюючи сьогоднішні міграційні процеси по всіх цих напрямках, автори приходять до висновків, що при збереженні поточних економічних умов для основних нинішніх донорів (країн СНД) привабливість російського ринку праці буде поступово знижуватися, наслідком чого стане кількісне скорочення присутності тимчасових трудових мігрантів", - йдеться в доповіді.

Експерти посилаються на прогнозні сценарії, які розробляються Росстатом, про відновлення після 2024 року спаду населення Росії, у зв'язку з чим, вважають вони, реалізація цілей міграційної та демографічної політики "зажадає додаткових заходів з залучення мігрантів." В інерційному сценарії орієнтація міграційної політики на залучення співвітчизників і мігрантів з країн, близьких в етнокультурному відношенні, вичерпає себе до середини 2020 років ", - йдеться в матеріалі.

У той же час, слід з анотації, якщо в Росії будуть створені канали імміграції, які забезпечать приплив неблизьких етнокультур, але готових до інтеграції в соціум, що приймає, і чиї професійно-кваліфікаційні навички будуть затребувані економікою, "можна буде збільшити міграційний приріст до 400- 500 тисяч осіб на рік і при цьому уникнути соціальної напруженості ".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%