Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Митники Росії посилили контроль за покупками росіян за кордоном, пишуть ЗМІ

Понеділок, 29 січня 2018 10:53

Митниця Росії стала оперативно дізнаватися про дорогі покупки росіян за кордоном, пише газета "Ведомости".

"Повернувшись після новорічних канікул, деякі заможні російські мандрівники зіткнулися з неприємним сюрпризом - в аеропорту їх зустрічали митники, озброєні списком їх дорогих і незадекларованих покупок", - пише газета в понеділок.

З проблемами зіткнулися багато клієнтів бізнес-джетів, повідомив виданню людина, знайомий з керівниками декількох операторів бізнес-авіації: митники посилили контроль. Серед тих, хто попався є і великі бізнесмени, і держслужбовці, повідомив співробітник авіакомпанії, що займається приватними перевезеннями. Всього розпочато понад 40 експертиз таких товарів на суму близько 200 мільйонів рублів, розповів виданню федеральний чиновник.

Без мита в РФ можна ввезти куплені за кордоном речі загальною вартістю до 10 тисяч євро. З суми вище цього порогу потрібно заплатити мито 30%, інакше загрожує штраф, конфіскація товару і навіть кримінальна відповідальність.

Інформацію про дорогі покупки митники отримують з-за кордону по двох каналах: через систему tax free і від закордонних правоохоронців, заявив газеті співробітник правоохоронних органів. Обидва канали, за його словами, повністю запрацювали в листопаді-грудні. Кількість виявлених порушень зростає, підтвердив представник ФМС, найбільше їх в "Шереметьєво". З грудня 2017 року був припинено кілька десятків спроб незаконного ввезення дорогих годинників, прикрас, одягу та аксесуарів відомих брендів, розповів він.

Доступ до інформації про оформлені за кордоном tax free є у податківців, а через їх базу - і у митників, пояснив виданню старший юрист "Єгоров, Пугінський, Афанасьєв і партнери" Олексій Карчемов. Обмін інформацією відбувається досить оперативно, тому після поставлення іноземною митницею штампа про повернення ПДВ дані про людину, його покупки та рейсі потрапляють і до російської митниці, зазначив він.

Другий канал - обмін інформацією між правоохоронцями - використовується при дорогих покупках та не залежить від отримання tax free, повідомив співрозмовник газети в правоохоронних органах. Обмін інформацією налагоджений, взаємодія відбувається по 296 міжнародним договорам і меморандумам про митну співпрацю, підтвердив газеті представник ФМС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%