Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані будуть видавати електронні лікарняні листи

Понеділок, 29 січня 2018 11:59

Послуга стане доступна до кінця першого кварталу 2018 року.

Міністр охорони здоров'я Єлжан Біртанов повідомив, що до кінця першого кварталу 2018 року в Казахстані планують запустити видачу листів про тимчасову непрацездатність через портал електронного уряду, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«До кінця першого кварталу через портал електронного уряду буде налагоджена видача листів про тимчасову непрацездатність, а також довідок про перебування в протитуберкульозних, психоневрологічних і наркологічних організаціях. У червні 2018 року планується пілотне впровадження інтеграційної платформи та електронного паспорта здоров'я. Спільно з акіматом до кінця року планується забезпечити максимальне охоплення медичними інформаційними системами », - повідомив він на урядовій годині в мажилісі Парламенту.

Крім того, в лютому 2018 року запроваджено сервіс SMS-повідомлень населення про отримані медичні послуги та відгуків для оцінки якості наданих послуг і оцінки отримання безкоштовних лікарських засобів.

«Для успішного впровадження медичного паспорта здоров'я необхідно, щоб кожна медична організація надавала дані про пацієнтів і кожна медична послуга велася в цифровому форматі. Для цього необхідно завершити 100% охоплення медичними інформаційними системами всіх організацій охорони здоров'я і, відповідно, оснащення технікою та доступом в інтернет. Залишаються проблеми недостатньої комп'ютерної грамотності серед медичного персоналу. В цьому відношенні планується в цьому році впровадження в програму медичних ВНЗ предметів, орієнтованих на інформаційні технологій », - зазначив Єлжан Біртанов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%