Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США можуть заборонити продаж гаджетів, в яких важко замінити батареєю

Понеділок, 29 січня 2018 13:03

У Законодавчі збори штату Вашингтон надійшов законопроект, який отримав назву «Про справедливе обслуговування та ремонт цифрових електронних продуктів». Особливий інтерес викликають його параграфи, які забороняють продаж гаджетів з неможливістю незалежного ремонту. У разі прийняття законопроекту ця заборона набуде чинності на території штату Вашингтон з 1 січня 2019 року. Так, наприклад, під заборону потраплять Apple Air Pods і Microsoft Surface Laptop, які не можна розібрати не зламавши. Проблеми можуть виникнути й при продажу всіх моделей iPhone, пише 3dnews.

Один з авторів законопроекту, голова Комітету з технологій і економічного розвитку Палати представників Джефф Морріс в інтерв'ю виданню Motherboard заявив, що на законопроект його надихнула бесіда з власником майстерні, де ремонтували смартфони. Власник розповів Морісу, що останнім часом ремонт гаджетів ускладнений використанням клейової батареї, яку важко не тільки замінити, але й утилізувати через загоряння. При цьому, в ті ж дні, коли була представлена ​​редакція законопроекту для ознайомлення, трапився скандал, в рамках якого з'ясувалося, що Apple сповільнює свої старі моделі смартфонів через деградацію батареї.

На початку січня законопроект вже засудила коаліція, що складається з 14 різних груп, серед яких Асоціація індустрії комп'ютерних технологій, Асоціація індустрії телекомунікацій, Асоціація споживчих технологій та Асоціація розважального програмного забезпечення. Представникам Apple, Comcast, Electronic Arts, Microsoft і Verizon законопроект також не сподобався. Всі асоціації та компанії стверджують, що дозвіл ремонтувати пристрої власноруч може привести до проблем, пов'язаних з безпекою і кібербезпекою.

Законопроект повинен буде пройти через обидві законодавчі палати та кабінет губернатора Джей Інслі, перш ніж стати законом. Зараз законопроект знаходиться в рідному для Морріса Комітеті з технологій і економічного розвитку. На цій стадії він повинен пройти ряд громадських слухань і відправитися на друге читання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%