Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вибіркові перевірки бізнесу можуть скасувати в Казахстані

Понеділок, 29 січня 2018 16:17

За словами Сєріка Жумангаріна, цьому сприятиме запровадження інституту профілактичного контролю.

Віце-міністр національної економіки РК Сєрік Жумангарін розповів про плановану скасування законодавчих норм про вибіркових перевірках підприємств, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Ми отримуємо багато критики, що займаємося гонитвою за рейтингами. Насправді це не так. Ми постійно ведемо роботу по спрощенню життя бізнесу. Є великий законопроект, що знаходиться в Парламенті. Головна новинка в ньому - введення інституту профілактичного контролю замість вибіркових перевірок бізнесу. Вибіркові перевірки бізнесу можуть скасувати в Казахстані. Перевірки - дуже серйозне навантаження на бізнес, коли бізнесменів починають перевіряти, знаходять недоліки, штрафують, зараз такого не буде », - пояснив він.

Сєрік Жумангарін при цьому підкреслив, що «при наявності порушення не буде покарання». Тобто перевіряльники виходити до бізнесмена, знаходити недоліки та давати час на виправлення.

«Без порушень важко працювати в реальному житті, ми все це розуміємо, але тим не менше треба стандарти дотримуватися. Тому ми не будемо штрафувати, а дамо час, щоб виправити. Цей законопроект стосуватиметься всіх органів, ми сподіваємося, що він буде введений в дію на початку квітня », - зазначив Сєрік Жумангарін в кулуарах зустрічі представників держорганів з бізнес-спільнотою з роз'яснення реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату в Казахстані.

За словами віце-міністра національної економіки, скасування вибіркових перевірок не призведе до загрози надання бізнесом неякісних послуг і товарів населенню.

«Ми це питання аналізували, всякої реформи свого часу. Років 5 тому скасування вибіркових перевірок була б неможлива, але зараз у нас працює НПП, бізнес організований, він хоче працювати прозоро, і для цього йому потрібна впевненість у тому, що йому дадуть працювати нормально. Але вимоги до якості продукції ніхто не збирається скасовувати », - запевнив Сєрік Жумангарін.

Выборочные проверки бизнеса  могут отменить в Казахстане

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%