Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Кремлівська доповідь» не порушила фінансову стабільність Росії

Середа, 31 січня 2018 10:54

Публікація "кремлівської доповіді" США не зробила значного впливу на фінансову стабільність Росії, свідчить динаміка індексу фінансового стресу АКРА.

Мінфін США в ніч на вівторок опублікував "кремлівський список", куди увійшло майже все керівництво РФ і великі російські підприємці - загалом понад 200 осіб. Список був підготовлений відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", який був прийнятий в США влітку 2017 року. Він не тягне за собою автоматичного введення санкцій проти згаданих осіб, але має на увазі, що обмежувальні заходи можуть бути введені в майбутньому, пише РИА Новости.

"Опублікована сьогодні перша частина доповіді Мінфіну США про санкції щодо Росії не зробила значного впливу на фінансову стабільність нашої країни. З0 січня індекс ACRA Financial Stress Index (ACRA FSI) зріс лише на 0,06 пункту щодо свого вчорашнього рівня і залишився на рівні 0,4 пункту, що характеризує стан фінансової системи Росії як стійке ", - повідомили в АКРА.

На думку аналітиків агентства, хоча публікація найбільш очікуваної інвесторами частини доповіді, що стосується обмежень на інвестиції в держборг РФ, поки відкладена, відсутність значних обмежень і формальний характер вже опублікованої частини привели до зниження прибутковості по ОФЗ. "В цілому фінансовий сектор країни став менш сприйнятливий до нових санкцій. Наприклад, 13 січня 2017 року, коли США прийняли рішення про продовження санкцій, індекс впав на незначні 0,01 пункту", - відзначили в агентстві.

При складанні індексу АКРА враховує низку фінансових чинників - волатильність фондового ринку, індекс вартості акцій фінансової галузі, спред ставки міжбанківського кредиту до ставки надання ліквідності ЦБ і інші. Індикатор нижче 1,11 пункту вказує на спокійну ситуацію, 2,5 пункту приймається агентством як поріг, при якому система переходить в стан кризи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%