Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нацбанк Казахстану буде продавати казахстанцям цінні папери

Четвер, 01 лютого 2018 11:54

З метою дати новий імпульс розвитку казахстанського фондового ринку Національний банк буде продавати казахстанцям державні цінні папери (ДЦП). Про це йдеться в Плані спільних дій Нацбанку та уряду з розвитку національного фондового ринку на 2018-2021 роки, пише kapital.kz.

«Тим часом інший важливим заходом для стимулювання пропозиції на фондовому ринку стане випуск державних цінних паперів (ДЦП) для населення, також буде розглянута можливість випуску похідних фінансових інструментів, базових активів яких є золото і валютні пари», - йдеться в документі.

В рамках проекту з випуску ДЦП передбачаються розробка веб / мобільного застосування, а також створення умов для придбання фінансових інструментів за допомогою оплати електронними грошима. За допомогою веб / мобільного додатка фізичним особам буде надана можливість покупки / продажу короткострокових нот Національного Банку за електронні гроші.

«Даний проект дозволить фізичним особам дистанційно, без використання послуг професійних учасників ринку цінних паперів і в будь-який час доби здійснювати угоди з короткостроковими нотами Національного Банку, маючи тільки доступ до веб / мобільного додатку і в наявності електронні гроші, тим самим забезпечивши спрощений доступ фізичним особам до ринку цінних паперів », - пояснює регулятор.

Ліквідність фондового ринку також залежить від видів фінансових інструментів, що обертаються на ринку цінних паперів. Наприклад, впровадження банківських депозитних сертифікатів є не тільки способом розширити лінійку фінансових інструментів, пропонованих до інвестування, але і дозволяє вирішити ряд інших питань, в тому числі в частині фондування безпосередньо банків.

«В результаті гострої конкурентної боротьби за клієнтів на поле залучення депозитів банки другого рівня знаходяться в умовах, коли змушені клієнтам пропонувати не тільки високі ставки по депозитах, а й дуже гнучкі умови з терміном депозиту, що призводить до певних ризиків. Наявність банківських депозитних сертифікатів дозволить банкам другого рівня більш оптимально вибудовувати свою базу формування фондів шляхом залучення депозитів », - йдеться в документі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%