Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан завершив роботу як Голова Ради Безпеки ООН

Четвер, 01 лютого 2018 16:52

«Казахстан як Голова Ради Безпеки ООН забезпечував безперебійну щоденну роботу Радбезу за сприяння Секретаріату ООН і виконував функції, покладені відповідно до мандату. Під час головування Казахстану відбулося близько 30 засідань в форматі консультацій, брифінгів та дебатів, за підсумками яких були прийняті резолюції та заяви для преси Голови Ради », - повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ РК, пише kapital.kz.

Головним заходом став брифінг «Нерозповсюдження зброї масового знищення: заходи довіри», що пройшов 18 січня під головуванням Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

19 січня відбулися міністерські дебати СБ ООН на тему «Побудова регіонального партнерства в Афганістані та Центральній Азії як моделі взаємозалежності безпеки та розвитку» під головуванням Міністра закордонних справ Казахстану Кайрата Абдрахманова.

Важливою подією стала організація казахстанським головуванням 12-15 січня візит делегації РБ ООН в Кабул. «Польова місія в Кабул стала першим візитом Ради Безпеки в Афганістан з 2010 року, дозволила зрозуміти ситуацію зсередини та дала об'єктивне розуміння реальних інтересів і пріоритетів країни та її мирного населення», - йдеться в повідомленні МЗС РК.

18 січня Казахстан на майданчику ООН провів Спеціальний захід високого рівня із запуску проекту Кодексу поведінки щодо досягнення миру, вільного від тероризму. Основна мета документа - створення до 2045 року світу, вільного від тероризму, і створення широкої міжнародної коаліції країн-партнерів. На підтримку актуальності та значущості Кодексу виступили керівництво ООН і контртерористичних підрозділів СБ, глави та представники делегацій понад сто делегацій держав-членів.

Нововведенням казахстанського головування стала відбулася 2 січня офіційна церемонія приєднання до РБ ООН шести новообраних членів - Кот-д'Івуару, Кувейту, Нідерландів, Перу, Польщі, Екваторіальної Гвінеї, які з урочистостями встановили прапори своїх країн в холі перед Залом Ради Безпеки ООН.

«В цілому, Казахстан неупереджено, відкрито і транспарентно головував в РБ ООН, орієнтуючись на досягнення практичних результатів і прагнучи внести конструктивний внесок в роботу Ради по всіх розглянутих питань порядку денного», - відзначили в МЗС.

Казахстан продовжить виступати чесним «брокером», відомим своїм ефективним збалансованим підходом і нейтральністю до всіх міжнародних гравців, державам і організаціям в межах багатосторонньої дипломатії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%