Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Електронний реєстр виборців створять в Казахстані

П'ятниця, 02 лютого 2018 11:52

Міністерство юстиції Казахстану розробило поправки до закону "Про вибори". Про це з посиланням на віце-міністра юстиції Наталію Пан повідомляє Тoday.kz з посиланням на  "Інтерфакс-Казахстан".

"Основними нововведеннями законопроекту "Про вибори" є оптимізація системи виборного процесу. Тобто якщо сьогодні у нас є територіальні, окружні комісії, коли ми проаналізували аналіз їх діяльності, статистику, прийшли до висновку, що основне навантаження лежить на територіальних комісіях, і ми скасовуємо окружні. Територіальні прийматимуть їх повноваження ", - сказала Пан журналістам за підсумками засідання міжвідомчої комісії з питань законопроектної діяльності в п'ятницю в Астані.

Ще одним нововведенням стане новий підхід щодо формування списків виборців.

"Списки виборців будуть формуватися за допомогою "Цифрового Казахстану".  Програма" Цифровий Казахстан "прийнята, база даних фізичних осіб у нас в електронному вигляді, щоб не було неточностей в списках виборців, база буде інтегрована з базами Центральної виборчої комісії та на місцях - територіальними виборчими комісіями. тобто це спрямовано на усунення неточностей в списках. Щоб це виключити, передбачається реєстр електронних виборців ", - пояснила віце-міністр.

"Ми будемо спрямовані на те, щоб не було такого паперового обороту, щоб не було дідівських старовинних методів, коли ходили по домівках. Буде все на електронній основі", - зазначила Наталія Пан.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%