Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін Росії запропонував створити в Росії офшори для торгів криптовалюта

П'ятниця, 02 лютого 2018 13:46

Мінфін пропонує створити в Росії спеціальні офшори для організованих торгів криптовалюта, розглядає Владивосток і Калінінград, повідомив журналістам заступник міністра фінансів Олексій Моїсеєв, РИА Новости.

"В принципі ми розглядаємо можливість реалізації організованих торгів (криптовалюта - ред.) на острові Російський, острові Жовтневий. Але, звичайно, ми вважаємо, що треба в Росії цей обмін дозволити", - сказав Моїсеєв.

Глава ЦБ Ельвіра Набіулліна в четвер заявила, що регулятор згоден дозволити в РФ Майнінг, але обмін криптовалюта вимагає вивести за межі країни через високі ризики, які несуть ці операції.

Моїсеєв нагадав, що Мінфін, представляючи свій законопроект про цифрових фінансових активах, попереджав, що за нього існують розбіжності з ЦБ. Вони полягають саме в підходах до торгів: міністерство передбачило в документі можливість продажу криптовалюта на організованих торгах, проти чого виступає ЦБ.

"Може, це не буде на загальній території (Росії - ред.), але в рамках спеціальних територій, на зразок вільного порту Владивосток. Там уже присутній елемент офшору, зараз готується законопроект про острови Російський та Жовтневий, де буде ще більш особливий режим", - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що в Москві вже діють кілька тисяч обмінників, які по суті надають послуги обміну криптовалюта за кордоном. "І ніякої проблеми в цьому немає", - заявив Моїсеєв. "Навпаки, наше завдання - кілька вибілити цей ринок, вона полягає в тому, щоб зробити можливим обмін на території Росії", - переконаний заступник голови Мінфіну.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%