Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Найбагатші росіяни втратили два мільярди доларів після падіння ринку США

Вівторок, 06 лютого 2018 15:19

Різке падіння фондового ринку США в понеділок, спричинив зниження котирувань на європейських і азіатських біржах, призвів до втрати російськими мільярдерами за цей день близько 2,1 мільярда доларів, випливає з даних рейтингу Bloomberg Billionaires Index (BBI), який публікує агентство Блумберг, пише РИА Новости.

Цей рейтинг, що включає 500 найбагатших людей світу, оновлюється щодня за підсумками закриття біржових торгів в Нью-Йорку. В цілому учасники цього списку збідніли за понеділок на 114 мільярдів доларів. Росіян у цьому списку зараз 27 осіб, з них у 25-ти за підсумками понеділка статок, за оцінкою Блумберга, скоротилося і лише у двох - зросла.

Щасливчиками виявилися найбільший бенефіціар Evraz і великий міноритарій "Норнікеля" Роман Абрамович, який за понеділок став багатшим на 68,9 мільйона доларів, і співвласник LetterOne та Альфа-банку Петро Авен, якому цей день приніс 29,1 мільйона доларів. В результаті їх капітал досяг 13,3 мільярда доларів і 5,88 мільярда доларів відповідно.

Найбільше за 5 лютого, за даними BBI, зменшилася стан найбагатшого росіянина, основного власника "Северстали" Олексія Мордашова - він втратив 203,3 мільйона доларів. Стан глави та співвласника "Лукойлу" Вагіта Алекперова скоротилося на 175,9 мільйона доларів. Співвласник УГМК і "Трансмашхолдингу" Іскандер Махмудов за день збіднів на 174,1 мільйона доларів, а основний власник групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг - на 169,8 мільйона доларів.

В цілому ж перша п'ятірка російських мільярдерів за версією Блумберга не змінилася. Перше місце як і раніше займає Мордашов, чий статок, попри скорочення, залишився максимальним - 20,3 мільярда доларів.

Слідом йде найбільший бенефіціар "Норильського нікелю" Володимир Потанін (19,8 мільярда доларів, мінус 136,4 мільйона доларів за понеділок), на третьому рядку - основний власник НЛМК Володимир Лісін (18,9 мільярда доларів, мінус 106 мільйонів доларів), на четвертому - співвласник "Новатека" і "Сибура" Леонід Міхельсон (18 мільярдів доларів, мінус 35,3 мільйона доларів), на п'ятій - Вексельберг, чий статок укладачі BBI оцінюють в 16,8 мільярда доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%