Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Яндекс.Таксі» та Uber закрили операцію з об‘єднання сервісів, Росія

Четвер, 08 лютого 2018 17:53

"Яндекс" та Uber закрили операцію з об'єднання бізнесів онлайн-замовлення поїздок в Росії та сусідніх країнах, йдеться в повідомленні "Яндекса", пише РИА Новости.

У новій компанії близько 59,3% належить "Яндексу", 36,9% - Uber, а 3,8% - співробітникам.

На момент закриття угоди Uber і "Яндекс" інвестували в нову компанію 225 мільйонів доларів і 100 мільйонів доларів відповідно. З огляду на це кошти на балансі компанії складають 400 мільйонів доларів. Сторони оцінюють компанію більш ніж в 3,8 мільярда доларів.

Генеральним директором нової компанії став Тигран Худавердян, який раніше очолював "Яндекс.Таксі".

До ради директорів об'єднаної компанії увійшли чотири представники "Яндекса": голова ради директорів компанії Yandex N.V. Джон Бойнтон, гендиректор "Яндекса" Аркадій Волож, операційний і фінансовий директор Грег Абовської і віце-президент з корпоративного розвитку Вадим Марчук.

З боку Uber до ради директорів увійшли три представники: віце-президент з корпоративного розвитку Кемерон Поецшер, глава компанії в регіоні Європа, Близький Схід і Африка П'єр-Димитрій Гор-Коті та глава міжнародного підрозділу внутрішнього аудиту Мішель ДеБелло.

Після закриття угоди обидва додатки для замовлення поїздок - і "Яндекс.Таксі", і Uber - як і раніше будуть доступні користувачам. У той же час таксопарки та водії перейдуть на єдину технологічну платформу. Сервіс UberEATS в регіонах угоди також перейде в об'єднану компанію.

В середині липня 2017 року »Яндекс" і Uber домовилися об'єднати в одну компанію свої онлайн-сервіси замовлення таксі в Росії, Азербайджані, Вірменії, Білорусії, Грузії та Казахстані.В листопаді угоду схвалила Федеральна антимонопольна служба. ФАС зобов'язала компанії максимально повно інформувати користувачів про юридичну особу, що здійснює перевезення, зі збереженням історії поїздок. Крім того, компанії не повинні забороняти партнерам, водіям і пасажирам працювати з іншими агрегаторами послуг таксі.

В кінці 2017 року операція отримала всі необхідні схвалення від органів, що регулюють.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%