Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Експерт розповів, як падіння індексів США вплине на Росію

П'ятниця, 09 лютого 2018 11:05

Падіння американських фондових індексів лише непрямо негативно вплине на Росію, через зниження світових цін на нафту, вважає начальник аналітичного управління банку БКФ Максим Осадчий, пише РИА Новости.

Американський фондовий ринок, де протягом довгого часу спостерігалося зростання курсу акцій, в понеділок зазнав краху. Основні індекси впали на 3,8-4,6%, індекси Dow Jones і S & P 500 анулювали, таким чином, все зростання за 2018 рік. DJ до того ж показав своє найбільше в історії одноденне номінальне зниження, а в відсотковому відношенні це максимальне падіння з серпня 2011 року. За підсумками четверга основні фондові індекси США знову впали на 3,8-4,15%. За ними в п'ятницю вранці знижуються і біржі Азії в межах до 4%.

"Для Росії найбільш болючим наслідком американських подій є падіння нафтових цін, викликане обвалом на американському фондовому ринку. Не виключено, що цей обвал змусить ЦБ почекати зі зниженням ключової ставки (зараз 7,75%, засідання ЦБ з цього приводу відбудеться в п'ятницю - ред .). Також можна очікувати зниження російських фондових індексів і ослаблення рубля ", - повідомив Осадчий РИА Новости.

В цілому, експерт бачить причину падіння американських фондових індексів в "висхідній впевненості учасників ринку в тому, що ФРС буде посилювати монетарну політику значніше, ніж очікувалося раніше, через зростання інфляції". "Також зростає занепокоєння з приводу того, що при (президенті США Дональді - ред.) Трампі зростуть бюджетні витрати, і для фінансування американського уряду доведеться нарощувати борг, що призведе до зростання відсоткових ставок", - пояснив Осадчий.

Однак говорити про початок кризи, на його думку, поки що рано. "Швидше за все, це чергова корекція", - зазначив експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%