Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Facebook порушує низку норм при роботі з особистими даними клієнтів - німецький суд

Вівторок, 13 лютого 2018 14:45

Земельний суд Берліна вирішив, що компанія Facebook при наданні своїх сервісів користувачам порушувала низку юридичних положень у сфері використання особистих даних, повідомив в понеділок німецький портал “Локал”, пише Finance.ua.

Раніше Федерація німецьких споживчих організацій подала відповідний позов, в якому стверджувалося, що деякі пункти користувальницьких угод Facebook і стандартних налаштувань порушують законодавство в сфері захисту прав споживачів.

“Facebook приховує попередньо встановлені параметри захисту даних (клієнтів – ІФ) – несприятливі для них – в центрі обробки конфіденційної інформації, але при цьому не надає достатніх відомостей тим, хто реєструється”, – заявив співробітник федерації Хайко Дункель.

Всього суд виявив п’ять попередніх налаштувань, які необхідно поправити: вони виявилися настільки закритими, що Facebook не міг гарантувати ознайомлення своїх клієнтів з ними. Зокрема, суд вважав неправомірним, що в додатку Facebook для смартфонів автоматично активізувалася геолокація, яка збирала дані про місцезнаходження користувачів.

У суді також визнали необґрунтованими вісім пунктів користувацької угоди. Так, на думку суду, обов’язковий для підтвердження згодою пункт про те, що користувацькі імена і картинки профілів можуть використовуватися в комерційних цілях і пересилатися в офіс в США, автоматично передбачає неможливість юридично коректної згоди на використання персональних даних.

Також суд вирішив, що Facebook не має права вимагати від користувачів вказувати тільки свої справжні імена, а не псевдоніми.

У свою чергу в Facebook пообіцяли оскаржити рішення суду. У компанії також підкреслили, що з початку судових розглядів в 2015 році Facebook вніс істотні зміни в налаштування своєї продукції і в нормативи роботи співробітників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%