Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Delta Bank в Казахстані піддали примусової ліквідації

Середа, 14 лютого 2018 15:45

Фонд гарантування депозитів повідомляє, в якому розмірі і яким його вкладникам будуть виплачені відшкодування.

Спеціалізований міжрайонний економічний суд Алмати виніс рішення про примусову ліквідацію АТ DeltaBank. Його вкладникам - фізичним особам і індивідуальним підприємцям - буде виплачено відшкодування, передає Today.kz з посиланням на Казахстанський фонд гарантування депозитів (КФГД).

Фонд повідомляє, що сума зобов'язань становить близько 130 мільйонів тенге. Відшкодування мають право отримати 2239 чоловік, інформує прес-служба КФГД.

"Виплата проводитиметься з коштів спеціального резерву КФГД: загальний обсяг коштів фонду, призначених для виплати гарантійного відшкодування, становить 571,6 мільярда тенге", - повідомили в прес-службі.

Максимальна сума виплати одному вкладникові може доходити до 10 мільйонів тенге - за депозитами в тенге і до 5 мільйонів тенге - за депозитами в іноземній валюті.

"Протягом 15 календарних днів з дати винесення рішення суду про примусову ліквідацію АТ Delta Bank КФГД проведе конкурс для вибору банку - агента для виплати гарантійного відшкодування вкладникам АТ Delta Bank з-поміж банків, що беруть участь в системі обов'язкового гарантування депозитів. Серед загальних вимог до банку- агенту - фінансова стійкість, відсутність обмежених заходів впливу та санкцій Національного банку РК, а також наявність достатнього числа філій і відділень для організації виплати ", - пояснили у фонді.

За його інформацією, Delta Bank позбавлений ліцензії на проведення банківських та інших операцій з 3 листопада 2017 року постановою Правління Національного банку Республіки Казахстан №194 від 2 листопада 2017 року. Наказом голови НБРК була призначена тимчасова адміністрація, до якої перейшли повноваження всіх органів управління АТ Delta Bank. До складу тимчасової адміністрації увійшли фахівці НБРК і АТ "Казахстанський фонд гарантування депозитів".

Головний офіс банку розташований в Алмати, є філії Астані та Актау.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%