Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Основи підприємництва в школах будуть вести відомі бізнесмени

Понеділок, 19 лютого 2018 15:55

Тимур Кулібаэв, Аблай Мирзахмєтов, Раымбек Баталов та інші великі підприємці країни звертаються до школярів зі сторінок он-лайн-навчального посібника, пише informburo.kz.

Предмет "Основи підприємництва" з'явиться в школі в 2019 році. Про нову дисципліну розповів заступник голови правління НПП "Атамекен" Ельдар Жумагазієв.

Підручник вже готовий, однак, за словами Ельдара Жумагазієва, це не класичний навчальний посібник, талмуд, який буде актуальний п'ять років, а також онлайн-проект, який буде постійно вдосконалюватися.

"Якщо це напрямок застаріє, то ми його безпосередньо убираємо і пишемо нове.Потім такий цікавий підхід: кожен урок буде давати один відомий підприємець в Казахстані. Це людина, що відбувся. Це велика різниця, коли вчитель, який не є підприємцем і до якого дуже мало довіри.Ф це дуже відома людина, яку він знає через Instagram, Facebook, він відстежує його життя, як воно відбувся. І він починає цей урок вести ", - сказав Ельдар Жумагазієв під час прес-конференції в ЦСК.

Певне коло підприємців вже сформувалося. Представники бізнесу, за словами Ельдара Жумагазієва, дуже легко і позитивно сприймали цю ідею. Кожен почав писати про те, яку ідею хотіли б донести до школярів, до яких вони звертаються зі сторінок електронного підручника.

Тимур Кулібаєв, Аблай Мирзахметов, Раимбек Баталов, колеги з проекту ChocoFamily, ChocoLife та інші. Це буде елемент гейміфікації, ігрові елементи, тобто вони будуть фондовому ринку розбирати, конкретно якийсь бізнес. Це постійно онлайн - як вони звикли діяти в життя, так ми цей підручник й адаптували ", - зазначив Ельдар Жумагазиев.

Деякі казахстанські школярі роблять свої перші успіхи в бізнесі. 12-річний школяр з Алмати Мірас Кошербаєв відкрив власну птахоферму.

Мірас вчиться в шести класових школах з фізико-математичним уклоном Тамонс. Щоб реалізувати свою мрію - купити квадроцикл - хлопець почав розводити цуценят. Початковий капітал дали батьки та бабуся.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%