Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російський суд почав банкрутство компанії Фірташа, яка контролює «Кримський титан»

Вівторок, 20 лютого 2018 10:49

Арбітражний суд Москви за заявою ВТБ ввів початкову процедуру банкрутства - спостереження - щодо московської компанії "Титанові інвестиції", яка контролює підприємство "Кримський титан", передає кореспондент РИА Новостей із зали суду.

Суд включив заборгованість перед банком у розмірі близько 2,5 мільярда рублів в реєстр вимог кредиторів ТОВ "Титанові інвестиції" українського олігарха Дмитра Фірташа. Тимчасовим управителем затверджений Василь Кузьменко. Розгляд справи про банкрутство по суті суд призначив на 21 серпня.

Як пояснили представники сторін в суді, заборгованість виникла за кредитним договором. Грошові кошти були надані українській компанії Ukrainian Chemical Products і "Титанові інвестицій", які входили в одну групу осіб. За словами представника ВТБ, строк повернення кредиту закінчився ще влітку 2016 року, проте спільні кредитори свої зобов'язання з повернення не виконали.

Як заявив представник "Титанових інвестицій", грошей ця компанія не отримувала, вони надійшли другому позичальнику. Боржник просив суд відкласти слухання для укладення мирової угоди. Однак представник ВТБ заявив, що банк "категорично заперечує", ніяких переговорів зараз не ведеться. "Всі можливі переговори, які можна було провести з боржником, вже проведені. Можливості мирного врегулювання на даний момент вичерпані", - сказав представник банку.

Завод "Кримський титан", керований компанією "Титанові інвестиції" українського олігарха Дмитра Фірташа знаходиться в місті Армянськ. Продукція заводу - діоксид титану використовується при виготовленні товарів лакофарбової галузі, пластмас і виробів на їх основі з високими термічними властивостями (віконний пластик, предмети побуту, деталі автомобілів, машин і техніки), а також каучуку, лінолеуму, паперу, картону та шпалер. Крім цього, завод виробляє добрива.

Глава Криму Сергій Аксьонов в жовтні минулого року доручив інформувати його безпосередньо в разі скорочення і найменших ризиків зупинки "Кримського титану", який є містоутворювальним підприємством Армянська. Аксьонов відзначав, що уряд регіону буде підтримувати підприємство і гарантовано не допустить його зупинки. За його словами, від керівництва підприємства потрібно збереження середнього рівня зарплати та робочих місць. При цьому глава республіки доручив сформувати "дорожню карту" щодо погашення заборгованості підприємства за газ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%