Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США хочуть посилити контроль за ринком криптовалют

Вівторок, 20 лютого 2018 16:48

Влада США, стривожена глобальним ажіотажем навколо Bitcoin і інших криптовалют, готується розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над цим класом активів, що зароджується.

Серед членів обох провідних партій США в Сенаті і Палаті представників наростає прагнення розпочати боротьбу з ризиками, які криптовалюти представляють для інвесторів і фінансової системи, повідомляє Финансовый клуб з посиланням на Reuters.

Навіть консервативні республіканці, які виступають за вільний ринок, сказали, що необхідність у регулюванні може виникнути, якщо криптовалюти почнуть загрожувати американській економіці.

“Немає сумнівів у тому, що існує необхідність у нормативно-правовій базі”, – сказав сенатор-республіканець Майк Раундс, член банківського комітету Сенату.

На даний момент цифрові активи знаходяться в так званій сірій зоні правового поля, в різних ситуаціях потрапляючи під регулювання Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC), Міністерства фінансів США, Федрезерву або влади штатів.

Американських законодавців турбують спекулятивна торгівля та інвестиції в криптовалюти. Деякі з них закликають до регулювання цифрових активів як цінних паперів, у результаті чого інвестори в криптовалюти також опиняться під захистом SEC.

Віртуальні валюти існують вже давно, проте останнім часом масштаб спекуляцій криптовалютами різко зріс, як і кількість шахрайських схем, які обіцяють інвесторам дохід у понад 1000% за кілька тижнів.

У період волатильності на фінансових ринках, у цій сфері також активізувалися хакери. У січні вони викрали цифрову валюту на суму $530 млн з японської криптобиржі Coincheck.

Bitcoin, найвідоміша віртуальна валюта, на початку 2018 року подешевшав більш ніж в два рази після зльоту більш ніж на 1300%.

Регулятори по всьому світу почали бити на сполох, говорячи, що криптовалюти спрощують відмивання грошей та фінансування терористичних організацій, шкодять споживачам та підривають довіру до глобальної фінансової системи.

“Я абсолютний прихильник вільного ринку, тому не хочу регулювання”, – сказав член Палати представників від Республіканської партії Дейв Брет.

“Але якщо мова йде про валюту, яка може дестабілізувати всю економіку, нам доведеться поговорити”, – додав він.

Головне

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%