Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хакери зламали хмарне сховище Tesla і використовували його для майнінгу

Середа, 21 лютого 2018 12:45

Невідомі хакери зламали акаунт Tesla на хмарній платформі Amazon Web Service і отримали доступ до важливих даних автовиробника.

Про це повідомляє vc.ru з посиланням на компанію RedLock, яка займається кібербезпекою.

Хакери отримали доступ до даних Tesla завдяки сервісу Kubernetes від Google, який призначений для управління додатками. Обліковий запис Tesla в Kubernetes не був захищений паролем, і в ньому зберігалися відомості для доступу до сховища Tesla на AWS.

За словами фахівців RedLock, хакери могли заволодіти будь-якими, в тому числі критично важливими даними Tesla, такими як телеметрія автомобілів і патенти. Однак замість цього вони використовували зламані потужності для майнінгу криптовалют.

При цьому хакери здійснили "заходи безпеки", щоб їх було складно виявити, відзначили в RedLock: вони налаштували шкідливий скрипт з майнером так, щоб він використовував незначні потужності обладнання і не привертав уваги. Свої IP-адреси зловмисники.

Як багато хакерам вдалося намайніть таким способом - невідомо. Виявивши вразливість, фахівці RedLock зв'язалися з Tesla, і компанія виправила ситуацію. Дані клієнтів не постраждали, заявив в розмові з Fortune представник Tesla.

"Схоже, атака торкнулася лише внутрішніх тестових машин. Наше внутрішнє розслідування не виявило ознак порушення конфіденційності даних клієнтів і захищеності автомобілів", - зазначив представник Tesla.

В якості винагороди Tesla виплатила RedLock 3133,7 доларів, максимальна сума програми bug bounty у Tesla становить 10 тисяч доларів.

Fortune вказує, що числа 1337 у розмірі винагороди - це відсилки до хакерскому жаргону, де leet, який стилизується як 1 337 і означає також elite (еліта). У ньому замість букв використовуються цифри і символи зі схожим зображенням.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%