Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США підрахували втрати економіки від кібератак

Четвер, 22 лютого 2018 14:06

Американці розділили джерела кіберзагроз на шість груп, включивши в категорію небезпечних держав Росію, Китай, Іран та Північну Корею.

Кібератаки коштували економіці США в 2016 році від $57 млрд до $109 млрд. Про це говориться в доповіді Консультативної економічної ради при президенті США, повідомляє Интерфакс.

Згідно з документом, джерела кіберзагроз розділені на шість груп: держави, корпорації-конкуренти, хакери-активісти, організовані злочинні угруповання, "опортуністи", а також "незадоволені або колишні" співробітники компаній, "які хочуть помсти або шукають фінансову вигоду".

"Держави: головні дійові сторони - Росія, Китай, Іран і Північна Корея. Ці групи добре фінансуються і часто беруть участь у витончених, цілеспрямованих атаках. Держави, як правило, керуються політичним, економічним, технологічним або військовим порядком денним, і у них є низка цілей, які розрізняються в різні періоди часу", - йдеться в тексті доповіді.

У ній наголошується, що "держави часто займаються промисловим шпигунством". "Якщо у них є потреби у коштах, вони можуть здійснювати атаки з вимогою викупу та електронні крадіжки коштів", - наголошується в документі.

Крім того, як пишуть експерти, "держави часто націлені на те, щоб шпигувати за певними особами".

"Держави можуть займатися руйнуванням бізнесу, вибираючи собі за мету одну або кілька фірм, що потенційно може бути відповіддю на санкції або інші дії, що вживаються міжнародним співтовариством", - йдеться також в доповіді.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%