Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Майк Пенс закликав спростити видачу ліцензій на космічні запуски

П'ятниця, 23 лютого 2018 09:35

На думку віце-президента США Майка Пенса, ліцензія на здійснення космічних пусків повинна видаватися так само просто, як водійські права, передає Finance.ua з посиланням на Inverse.

Пенс виступав на засіданні відродженої Дональдом Трампом Ради з космосу. Він звинуватив сьогоднішню систему отримання ліцензій на запуск ракет у надмірній бюрократизації. На його думку, Федеральне управління цивільної авіації США занадто заплутало всі процедури. Це обмежує приватні підприємства, які хочуть запускати супутники на низьку орбіту.

«Зробіть отримання ліцензій на запуск таким же простим і зрозумілим, як отримання водійського посвідчення», – закликав він колег. Пенс уточнив, що поточні правила занадто заплутані: для одноразових ракет – одні умови, для багаторазових – інші. Закон не передбачає гнучкості. Якщо виданий дозвіл на запуск, то будь-яка зміна загрожує повним його скасуванням. Пенс вважає, що в умовах конкуренції і розвитку приватної космонавтики таких складнощів бути не повинно.

Зрозуміло, як космонавтика прийшла до такої ситуації. Правила створювалися, коли кожен запуск був подією державного масштабу. Держава в принципі була єдиним гравцем, тому могла призначати старти за довгий час, не підлаштовуючись ні під кого. Але за останні роки ситуація сильно змінилася. Приватна космонавтика переживає серйозний підйом, який привів до успішного запуску найпотужнішої на поточний момент ракети. Стара система видачі дозволів на запуски перестає справлятися. Пенс, розуміючи, що це побічно впливає і на доходи держави, просить спростити процедуру.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%