Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Система KazSat принесла Казахстану дохід в 5 млрд тенге

П'ятниця, 23 лютого 2018 16:38

За 2017 рік система «KazSat» принесла дохід у розмірі понад 5 млрд тенге і забезпечила імпортозаміщення в розмірі 12 млрд тенге шляхом скорочення використання ресурсів закордонних супутників. Про це розповів міністр оборонної й аерокосмічної промисловості РК Бейбут Атамкулов під час засідання колегії міністерства за підсумками 2017 року і завдання на поточний рік, повідомляє прес-служба відомства, пише kapital.kz.

Разом з тим, відомство приділяє особливу увагу просуванню космічних технологій на зовнішні ринки. У пріоритеті ринки сусідніх держав: Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану. Сьогодні в цих країнах немає власних космічних систем зв'язку. Під час недавнього робочого візиту казахстанської делегації в Киргизстан обговорювалися питання співпраці із найрізноманітніших напрямів, в тому числі запропоновано співпрацю киргизьким партнерам в спільному використанні казахстанських космічних систем в інтересах органів попередження і ліквідації НС в Киргизстані.

«Найближчим часом буде підготовлена ​​Дорожня карта щодо реалізації проектів в рамках угод з Киргизькою Республікою», - вказується в повідомленні.

Тим часом, в поточному році фахівцями МОАП РК буде продовжена робота з інфраструктурного розвитку космічної галузі, оновлення національної супутникової угруповання, розширенню експортних можливостей і комерціалізації проектів. Також продовжиться реалізація Дорожньої карти щодо проекту створення нового екологічно безпечного космічного ракетного комплексу "Байтерек", а також робота по виключенню об'єктів наземної космічної інфраструктури КРК «Зеніт-М» зі складу орендованих Російською Федерацією і передачі їх Республіці Казахстан.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%