Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Електоральний рейтинг Путіна до середини лютого становив 69,5 відсотка

Понеділок, 26 лютого 2018 10:55

Електоральний рейтинг Володимира Путіна до середини лютого становив 69,5%, рівень задекларованої підтримки Павла Грудініна виявився на позначці 7,5%, а на третьому місці за кількістю готових проголосувати за нього виборців зараз знаходиться Володимир Жириновський (5,3%), показало опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), пише РИА Новости.

Вибори президента Росії пройдуть 18 березня, на цю посаду претендують вісім осіб: Сергій Бабурін (партія "Російський загальнонародний союз"), Павло Грудінін (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Володимир Путін (самовисування), Ксенія Собчак ( "Громадянська ініціатива" ), Максим Сурайкін ( "Комуністи Росії"), Борис Титов (Партія зростання), Григорій Явлінський ( "Яблуко"). Саме в такому, алфавітному порядку їх прізвища будуть розташовані у виборчому бюлетені.

Показники всіх кандидатів, як відзначають соціологи, "знаходяться в сформованих коридорах значень". За даними ВЦВГД, показник електоральної підтримки Путіна в середині лютого залишається у вузьких межах 67-72%: "за даними за 12-18 лютого віддати за нього свій голос на президентських виборах готові віддати 69,5% росіян", зазначено в матеріалах опитування, які є в розпорядженні РИА Новостей. Соціологи уточнюють, що коливання показника його рейтингу мають хвилеподібний характер.

"Другу рейтингову позицію займає Павло Грудінін. Його електоральний показник - стабільний - 7,5% і залишається на рівні кінця січня. Рейтинг Володимира Жириновського -5,3% від загального числа виборців. За Григорія Явлінського готові проголосувати 1,4%, рейтинг Ксенії Собчак - 0,9%, за Сергія Бабуріна готові віддати голос 0,4%, за Бориса Титова - 0,3%, за Максима Сурайкіна - 0,1% ", - говориться в матеріалах ВЦВГД.

Не змогли сказати про свої електоральні переваги 10,6% респондентів, ще 3,4% учасників опитування повідомили, що не стали б брати участь у виборах, а 0,6% сказали про намір прийти та зіпсувати бюлетень. Респондентам ставилося запитання в такому формулюванні: "Якби президентські вибори проводились найближчої неділі та список виглядав би наступним чином, то за кого з цих кандидатів ви б, швидше за все, проголосували?". Учасники опитування могли дати тільки одну відповідь.

ВЦВГД провів всеросійське опитування 12-18 лютого 2018 року. Метод опитування - телефонне інтерв'ю зі стратифікованою двоосновною випадковою вибіркою стаціонарних і мобільних номерів обсягом 7 тисяч респондентів. Вибірка побудована на основі повного списку телефонних номерів, залучених на території РФ. Максимальний розмір помилки для цієї вибірки з ймовірністю 95% не перевищує 1,2%. Опитування проводилося з ініціативи та коштом ВЦВГД, в ньому брали участь росіяни у віці від 18 років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%