Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії хочуть скоротити кількість банків

Понеділок, 26 лютого 2018 15:14

Міжрегіональний банківська рада при Раді Федерації очікує подальшого скорочення кількості банків в РФ через зниження прибутковості бізнесу в цій сфері, пише РИА Новости.

"У найближчі роки ринок можуть продовжувати залишати банки, через те, що невелика маржинальність банківського бізнесу в умовах низької інфляції не окупає їх операційні витрати", - йдеться в рішенні за підсумками засідання ради.

У документі зазначається, що існує високий ризик довгострокової тенденції до стагнації прибутковості банківського бізнесу на сформованих низьких рівнях - близько 4-4,2%.

Крім того, спостерігається значне падіння частки кредитування невеликих приватних банків. "Їх частка в кредитуванні знизилася з 20,4% на кінець 2012 року до 8,5% до кінця 2017 року», - наголошується в повідомленні.

У рекомендаціях уряду РФ міститься пропозиція розглянути питання про зниження вимоги до кредитного рейтингу банків, в яких можуть розміщуватися кошти федерального бюджету на банківських депозитах.

Центробанку пропонується забезпечити створення загальної, доступною всім учасникам ринку інфраструктури, включаючи формування на базі Банку Росії єдиного реєстру кредитних досьє юросіб, створення єдиної платформи для фінансових угод, у рамках якої може здійснюватися ведення єдиного реєстру вкладів фізосіб.

Банку Росії також пропонується проінформувати учасників ринку про підходи ЦБ в частині спрощення регулювання банків з базовою ліцензією і про процедуру отримання базової ліцензії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%