Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані вводять cash back на комунальному ринку Астани

Понеділок, 26 лютого 2018 17:03

МНЕ РК хоче застосувати механізм cash back на комунальному ринку Астани, але з умовою, того що буде надаватися чек за оплачені послуги.

Віце-міністр національної економіки Бауржан Бекешєв розповів про єдину платіжній системі, закладеної в концепції законопроекту про регулювання торговельної діяльності. Система дозволить здійснювати транзакції та платежі без звернення до будь-якого банку, пише informburo.kz.

"На ній будуть зав'язані всі банки. У будь-який момент, закупивши продукцію, ви можете здійснити оплату через цю систему. Все це буде зчитуватися на ваш Бін, особовий рахунок. Нацбанк йде далі, аж до того, що ця система буде працювати зі смартфона", - сказав віце-міністр, виступаючи на засіданні міжвідомчої комісії у Міністерстві юстиції.

Мне РК планує заохотити людей, які будуть здійснювати транзакції в електронному вигляді, і повертати їм певний відсоток від ПДВ або суми від куплених покупок.

Представлене нововведення нерозривно пов'язане з цифровизацією Казахстану, яка сьогодні на устах у багатьох чиновників. 4 грудня минулого року міністр інформації та комунікацій Даурен Абаєв представив членам Уряду остаточний варіант державної програми "Цифровий Казахстан", яку вони схвалили.

2 лютого прем'єр-міністри семи країн обговорили на форумі в Алмати, як спільними зусиллями розвивати цифрові технології. Прем'єр-міністр РК Бакитжан ​​Сагінтаєв повідомив останні підсумки щодо розвитку цифровізації в країні. У своєму виступі він порівняв запуск "електронного уряду" в країні з історією розвитку iPhone.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%