Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахтелеком найзахищеніша від кібератак система в Казахстані

Вівторок, 27 лютого 2018 12:57

Під час виставки Mobile World Congress-2018 Kaspersky Lab зазначила роботу АТ «Казахтелеком» в сфері забезпечення інформаційної безпеки абонентів оператора. Нагорода вручена компанії в номінації «Оператор зв'язку з самими захищеними від кібератак абонентами в Європі та Центральній Азії», пише kapital.kz.

Головним критерієм для визначення переможця в даній номінації є кількість захищених абонентів телекомунікаційної компанії. Так, на сьогодні АТ «Казахтелеком» зареєстровано понад 660 тис. підписок на пакети послуг, що включають послуги доступу до інтернету з захистом від вірусів.

«У сучасному житті питання кібербезпеки виходять за межі захисту інформації на окремому комп'ютері або смартфоні - на рівень інформаційної та національної безпеки держави. Саме тому ми з великою увагою ставимося до забезпечення інформаційної безпеки наших клієнтів. Вибираючи партнера в даній сфері, ми відзначали низку критеріїв: технологічна оснащеність, експертні знання в сфері, досвід роботи в захисті від вже відомих, так і нових атак, які з'являються щодня. Саме за цими критеріями ми визначили для себе вектор партнерства з Kaspersky Lab », - зазначив керівний директор з інновацій Нурлан Мейрманов.

За словами керівника відділу по роботі з операторами зв'язку зі штаб-квартири Kaspersky Lab Олексія Громика, партнерство з АТ «Казахтелеком» представляє для компанії важливе значення в Центральній Азії. При цьому, як зазначив спікер, забезпечення інформаційної безпеки має прямий вплив на забезпечення власної фізичної безпеки для клієнтів, оскільки інфокомунікаційні сервіси, гаджети та соціальні медіа міцно увійшли в життя кожної людини.

З метою підвищення рівня безпеки клієнтів у 2016 році АТ «Казахтелеком» підписав договір з Kaspersky Lab, і на початку 2017 року були не розроблені пакетні рішення, що включають триступеневий захист від кібератак. Пакети містили послуги доступу до інтернету з антивірусом на два пристрої - комп'ютер з операційними системами Windows / MacOS і для мобільних пристроїв на базі Android.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%